السلام عليكم ورحمة الله
عزيزتى اليكى اسهل طريقة لطبخ الخضار
المكونات
- بصلة مقطعة
- 2 فص ثوم مفروم
- كرفس وكسبرة خضراء ( حسب الرغبة )
- سمن او زيت
- معلقة صلصة جاهزة
- نصف ك طماطم معصورة
- نصف ك لحمة ملبسة
الطريقة : ( مفيش اسهل من كده )
- يوضع السمن او الزيت فى وعاء مناسب على النار
- يوضع البصل والثوم ويشوح
- يوضع اللحم مع استمرار التقليب
- توضع معلقة الصلصة
- يترك الخليط على نار هادئة لمدة 10 دقائق
كيفية اضافة الخضار الذى تفضليه
- احضار اى نوع خضار بكمية مناسبة ( كوسة ، فاصوليا ، بطاطس ، ..... )
- يغسل الخضار جيدا ويقشر ويقطع قطع مناسبة
- يتم وضع الخضار فى وعاء به كمية مناسبة من زيت زيتون ( او اى زيت )
- يشوح الخضار فى الزيت
* يوضع الخضار فى طاجن مناسب وعلية التخديعة ( اللحمة بالصلصة )
* يضع كمية مناسبة من الطماطم المعصورة
*يوضع الطاجن فى الفرن على نار متوسطة حتى ينضج
* يقدم مع الارز الابيض
وبالهنا والشفا